tisdag 31 maj 2011

Första tehållaren á la Tesa

Jag har suttit några kvällar och tillverkat tehållare inför skolavslutningen. Jag blev så otroligt inspirerad av Tesas tehållare så jag var tvungen att pröva själv. Jag har dock inte använt Tesas mått då jag har fyllt mina tehållare med Sweet Applepie och deras Creamy Blueberry från Friggs och fått anpassa måtten efter dessa lite lyxiga tepåsar. Där fick plats med 2 st hela paket med deras tepåsar i tehållaren. Det var verkligen kul att göra dessa och lätt beroendeframkallande så jag lär nog göra en del sådana här framöver. Dessutom är det ju lätt att göra om denna tehållare till en aftereighthållare istället som jag sett på några bloggar.
Om du vill pröva detta så rekommenderar jag att du kilar över på studs till Tesa och kollar in hennes beskrivning till tehållaren. Som vanligt är det bara att klicka på bilden så ser du tydligt hur min tehållare ser ut. Jag är väldigt förtjust i den lilla "älvan" som står på en av blommorna.

tisdag 24 maj 2011

Min tredje PIF är överlämnad



Så har min tredje och sista PIF - pay it forward överlämnats. Jag skickade iväg den i förra veckan så jag hoppas den kommit fram i ett stycke till Anna... Jag vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag valde att göra en sån här ask till henne för det är kanske inte den enklaste att skicka med posten. hihi Så här såg den iallafall ut innan jag paketerade den och skickade iväg den ;)
Jag gjorde den öppningsbar på ena sidan bara då jag tyckte det passade bättre i detta fallet. Jag har lagt in dolda magneter för att kunna stänga luckan ordentligt. Om du undrar hur det fungerar med PIF:ar så kan du läsa mer här och känner du att detta är något du vill pröva på så hittar du instruktioner till hur du gör asken/korgen här.


Min första PIF till Vibbe hittar du här och min andra PIF till Soulsister hittar du här.
Min PIF som jag fick av Lottas vrå hittar du i detta inlägget. Jag kan verkligen rekommendera er att hoppa på en PIF ifall ni ser en för det är verkligen kul!!

fredag 20 maj 2011

Bokmärke till Sara

Klicka på bilderna så ser du bokmärket bättre.
Jag har länge lovat Sara att när hon började i förskoleklassen skulle hon också få ett eget bokmärke att använda till sin läsläxa. Nu är det snart sommarlov och när Ett Trykk hade en utmaning om att göra ett bokmärke så tänkte jag att nu är det verkligen dags att ta tag i det.
Jag gillar just denna typ av dubbelvikta bokmärken som man lägger översjälva sidan och som sedan hålls ihop av magneter när man sätter ihop det. Det är perfekta just för barn eftersom de inte trillar ur boken utan sitter fast på sidan.
Saras önskemål var att det skulle vara rosa så rosa fick det bli och så fick hon samma text på baksidan som storasyster:
"Flitigt läsa
gör dig klok,
därför läs
varenda bok"

tisdag 17 maj 2011

Student


Jag passar på att delta i Panduro Hobbys utmaning med student-tema med dessa alster. Jag har gjort en flasktag men nu i detta fallet så ligger halsbandet som studenten ska få i. Sedan har jag gjort en matchande ask där charms:en från Thomas Sabo ligger i. Eftersom jag är rätt trött på de vanliga studentstämplarna så använde jag först ankan som ligger helt utslagen vid sina böcker - då jag tycker den symboliserar att äntligen är pluggandet över... för denna gången iallafall... Sedan bara älskar jag texten "Be yourself - everyone else is taken" då tycker det är en väldigt bra och passande text inför livet som kommer efter skolan. Ja, ok då - det blev en "vanlig" studentstämpel också Sjung om studentens lyckliga dar.
Klicka gärna på bilderna så ser du ex. ankan tydligare.

tisdag 10 maj 2011

Grattis Papsen!!

Underbar stämpel och perfekt charm!!
Jag har själv knåpat ihop krukan till blommorna.
Fickorna passar perfekt till minimjölkchoklad.
Idag fyller min pappa år och självklart måste detta firas. Vi laddar inför den stora nollningen nästa år ;) Eftersom min pappa är en gottegris av stora mått så tyckte jag att denna chokladkortsvikningen passade perfekt, för att inte tala om stämpeln som är klockren. Min scrapkompis Lotta har gjort en kanonbra beskrivning ifall du vill testa att göra ett sådant här chokladkort själv. Kortet passar stora som små och gamla som unga och kortet är superenkelt att göra.
Alla bilder är som vanligt klickbara ifall du vill kika lite närmre.

torsdag 5 maj 2011

Stolt mamma!

Lisa 9 år
Sara 6 år
Igår var mina tjejer på sin första marsipankurs. Lisa fick en marsipankurs i födelsedagspresent när hon fyllde år och hon fick ta med sin lillasyster och en kompis. Totalt var de 9 st killar och tjejer och så kom Madame Marzipan och höll kurs för dem hemma hos en scrapkompis till mig.
Nyfiken mamma som man är blev jag snabbt portad och fick sitta i ett rum bredvid och dricka kaffe och fika medan barnen gjorde varsin grodfamilj. Jag är grymt stolt över mina barns marsipanfigurer :) Visst blev dem fina!?!
Gissa en som gärna varit med...
Vilken tur man ska iväg på scrapträff med tjejerna idag så jag också får ha lite kul :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails