måndag 31 januari 2011

Jag har vunnit!!

Månadens utmaning hade en jätteskoj tävling i januari - Återbruk - där man skulle använda saker som man kanske i vanliga fall inte använder när man scrappar. Jag hade äran att vinna denna tävling. Klicka här för att se vad jag använde för material. Titta gärna på alla övriga fina bidrag för du kan få massor av tips på saker som man kanske normalt inte använder när man pysslar. Jag inser att en liten ekorre som jag kommer att spara på ännu fler bra-och-ha-saker nu...

torsdag 27 januari 2011

Alla Hjärtans Dag inspiration



Här är ett bokkort som jag har gjort till Stämpelfabriken för att inspirera er att delta i deras Alla Hjärtans dag tävling som håller på fram tom den 12 februari. Det finns egentligen inget som säger att ett kort till Alla Hjärtans dag måste vara rött, eller? Själv har jag kommit in i en turkos period igen...
"Be yourself....", "Angels create miracles...." och "Vänskap får själen..."-stämplarna är alla från Reprint och själva "Angels...."-stämpeln är egentligen från en collagestämpel men jag gillar texten så mycket att jag brukar använda enbart texten. Tackstämpeln liksom övriga textstämplar hittar du hos Stämpelfabriken. Sedan "råkade" jag få in en hel del swirls och en blomstämpel från Garden Vintagesetet från Stempelglede men det gick liksom inte att undvika ;)
Om du är sugen på att prova ett bokkort själv så finns en jättebra beskrivning här.
Tack för all underbara kommentarer ni ger mig - jag har varit jättedålig på att komma tillbaka men vi har precis avslutat tredje omgången av kräksjuka så det har inte funnits så mycket tid över... så jag passar på att tacka er via detta inlägget.

måndag 24 januari 2011

Återbruk

Månadens utmaning har en jättekul utmaning just nu där tanken är att man ska använda material som inte är traditionellt scrapmaterial. Detta är en utmaning som jag gillar :)
Materiallista:
Tagen = rest av en Primablomförpackning
Blomma = Även det är en rest av en Primablomförpackning som jag stansat ut blommorna av
Blomblad = En slaktad ljusmanchette
Nyckel = Blev över i en av mina föräldrars flytt
Kulremmen = Satt i en tag från mina jeans
Spets = arvegods från min mans farmor & farfar när de gick bort. Kolla in de invävda L:en för Lindberg...
Bling = Bit av ett söndrigt halsband
Bandet = en bit från en Esprittröja - de har alltid trevliga band att klicka bort från deras tröjor.
Moëtmetallkorkbiten = Blev över från mitt Moëtdrickande ;) Tusen tack - ni vet vem ni är!!!

Så egentligen kan man säga att stämplingen och öljetterna som inte är återbruk. Pappret som jag skrev texten på är från mina restpapperslåda så det räknas väl nästan som återbruk... hihi
Missa inte att hoppa på deras utmaning - det är fortfarande en dag kvar på utmaningen.
Klicka gärna på bilden så ser ni texten bättre.

fredag 21 januari 2011

Min andra PIF levererad



Häromdagen så skickade jag iväg min andra PIF, Pay it forward. För dig som inte vet vad en PIF är så fungerar det så att jag har genom att acceptera att få en handgjord gåva åtagit mig att i min tur ge vidare tre stycken handgjorda gåvor. Dessa mottagare ska i sin tur ge vidare tre stycken handgjorda gåvor osv. Detta innebär att gåvorna sprider sig som ringar på vattnet och många får möjligheten att få något handgjort av den som har en PIF. Eftersom jag gillar själva idéen så var jag inte sen att hoppa på.

Denna tändsticksbok har jag gjort till Soulsister. Min tanke bakom själva gåvan var att Katarina ska kunna ha denna framme (för tändstickor använder man ju en hel del - iallafall jag) och när det behövs en liten påminnelse så kan hon titta på "boken" och bli påmind om att begränsningarna finns bara inom en själv. Själv har jag haft med mig detta citat sedan jag klistrade fast en lapp med dessa ord på min skrivmaskin som jag fick när jag gick i sjuan.

Om du vill se vad jag skickade iväg som min första PIF så kan du klicka här och nu är jag igång och försöker fundera ut vad Anna ska få för något ifrån mig för jag har min tredje och sista PIF kvar att göra. Jag har en liten idé om vad det kan vara...

måndag 17 januari 2011

Bokkort



Jag måste erkänna att detta är ännu ett kort som jag verkligen gillar att göra. Precis som ramkortet så finns där så många möjligheter och det står verkligen ut om man ska göra ett speciellt kort till någon. Detta bokkort gjordes med en speciell baktanke och det är fotograferat innan text och dekorationer på insidan gjordes då det är ett privat beställningskort. Jag har använt flera av Stempelgledes stämplar ifrån Vintage Garden-setet och jag gillar dem skarpt. De matchade dessa papper perfekt också tycker jag. Om du blir sugen på att göra ett bokkort så hittar du beskrivningen här.

onsdag 12 januari 2011

Tri shutter album


Detta tri shutter album gjorde jag och gav bort i julklapp och det blev väldigt uppskattat. Jag har helt glömt bort att visa det. Kanske på grund av att jag gjorde det klart redan i oktober och sedan packade jag in det. Det är jätteroligt och enkelt att göra ett sådant här album och vill du pröva själv så ta en kik här på duktiga Ulricas instruktion och fina album. Tänk bara på att där ska vara tre extrabitar och inte en som det står i beskrivningen på 4 x 6 tum. Annars blir det lite svårt att få ihop albumet ;)

söndag 9 januari 2011

Slå det här om ni kan...

Nu är vi tillbaka efter en veckas skidåkning (var tanken iallafall) i Hundfjället. En timme innan vi skulle köra så fick vi en vattenläcka i huset... nyårsdagen... perfekt och hur enkelt som helst att hitta en rörmokare - NOT!! När vi väl kommit iväg och ska checka in på hotellet på vägen upp så ringer larmbolaget och meddelar att vårt hus är strömlöst. *stön* Väl framme i Hundfjället så får vi en underbar första skiddag tillsammans med våra vänner som vi delade stugan med. På natten får lilltjejen kräksjukan och när liftarna öppnar så byter mannen och jag av så jag tar första passet med stora tjejen i backen. Efter några härliga åk och massor av hopp i hoppbacken så landar hon olyckligt och det blir skoterfärd med benet i paket ner till läkaren. Därifrån skickas vi vidare till Sälen för att röntga hennes ben då det troligen är brutet. Våra underbart snälla vänner tar hand om den kräksjuka lillan och vi åker till röntgen. MEN, det finns högre makter för mot alla odds och förvånade läkare så var benet helt. Jippie!! Hon får dock skidförbud pga smällen i benet den dagen. Onsdagen så åker vi för fullt och på torsdagmorgon är det min tur att snacka lite med toaletten... Dock kan resten av gänget utom våra vänners minsta, som också kräks, åka skidor. Sedan får vi en underbar fredagsåkning och på lördagen är det dags att packa ihop och åka hem i värsta halkan och med hur mycket vatten som helst på vägarna. Mannen klarar sig i 78,5 mil sedan är det hans tur att bli dålig... så jag får köra sista 1,5 milen ;) Det är tur att vi är av det positiva släktet - eller som mannen sa direkt efter att han vänt ut och in på magen - Vad bra att det blev här - vi har ju ändå inget vatten hemma... Gissa om det hade varit skönt om vår stora tjej slapp kräksjukan. Men som ni ser på bilden ovan - inga sura miner här inte. Tack underbara AnnaKarin med familj för att ni stod ut med oss.
Får väl passa på att visa upp ett ljus jag gjort där jag målade stämpeln innan jag fäste den på ett ljus. Jag önskar dock att jag kunde få skarpare skuggor men eftersom jag målar med tombowpennor så går silkespappret lätt i sönder när man målar på det. Någon som har något bra tips?? Jag är helt såld på denna stämpel från Stempelglede. Hela setet som heter Vintage Garden är helt underbart.
Nu ska jag ladda inför en ny arbetsdag imorgon :)

torsdag 6 januari 2011

Mina egna 10 altrade favoriter från 2010

Här kommer mina 10 altrade favoriter från 2010 utan någon inbördes ordning:



Till en farmor som har det mesta blev ovanstående rosa prinsesstårta
med tårtkartong den perfekta presenten.


Denna exploding cakebox var en beställning som jag våndades mycket över men
jag tycker det blev ett bra slutresultat med tanke på vad beställarna önskade :)


Denna picknick-kort fylld med te fick världens bästa Lotta när hon fyllde år.

Denna asken vann jag månadens utmaning med i mars så den är
lite speciell av den anledningen.
Min personliga favorit som jag gjorde till en utmaning.
Oj, vad kul det var att göra denna sko :) Precis så pilligt som jag gillar det...
Vill du testa själv så klickar du här.
Under året som gick fyllde många av mina vänner 40 år.
Denna asken fick numera 40-åriga Ingrid... Grattis!!



Ännu ett alster till en rolig utmaning som Reprint hade.
Om du vill ha mallen så klicka här.
Världens bästa Stämpelfabriken invigde sina nya lokaler och då hade jag flätat denna korg i papper med en prinsesstårta inuti. Vill du ha beskrivningen så klicka här.


Slutligen en altrad liten burk som min syster fick i födelsedagspresent
när hon fyllde år. Svårt att gissa vad den innehöll, eller??

Ja, det var mina favoriter för 2010. Nu är det dags att börja pyssla in det nya året!

måndag 3 januari 2011

Mina egna 10 kortfavoriter från 2010

När jag tittar på alla kort jag gjort under 2010 så inser jag att de flesta av mina egna favoriter är kort som på något sätt har ett genomgående tema på de flesta sidor. Så här kommer de utan någon inbördes ordning:

Jag är bara sååå nöjd med texten på detta kort med Paperchills underbara Luciastämpel som jag är en av få innehavare av!! Lotta vi saknar dig och dina stämplar!

Detta kortet visste jag direkt att vår minsting skulle få när hon fyllde år för hon är allas våran trollunge...

Detta kort fick världens bästa mamma på morsdag. Min mamma alltså!! En kul och annorlunda vikning som du hittar här.
Jag testade att göra ett kavajkort efter Mayas underbara mall.
Vill du se mitt första kavajkort så klicka här.


Min kusin fyllde 40 år och vad passade bättre än att göra ett boxkort. En annan av mina favoriter Tesa har gjort en kanonbra beskrivning ifall du vill pröva själv.
Äntligen fick jag nytta av alla mina gamla skedar som jag sparat ;)



Blir så glad när jag ser detta kortet för det gjorde jag till en utmaning på MiMas scrapträff i våras där vi skulle göra något i svart, vitt och trött. (vi hade väldigt roligt åt denna felstavning)
Dessutom lärde vi känna så härliga tjejer när vi var där så vi åkte dit i höstas
också och hade lika kul.

Detta kortet är lite speciellt för mig eftersom det var första gången jag vågade skicka in till en tidning och dessutom blev publicerad i min favorittidning Ett Trykk och då med ett kort som jag gjort en alldeles egen mall till :) Dan undrade vad jag skulle med hans såg till... hihi
I slutet av året hittade jag denna roliga kortvikning, ramkort, och sedan var det kört...


Detta kortet är ett av årets sista och det är vårt julkort och jag blev verkligen nöjd med det.
Efter att ha gjort ramkortet ovan så fanns det liksom inget alternativ till kortvikning...
Om du vill se vilka mina 10 favoriter från 2009 var så klicka här.
I år delade jag upp mina favoriter mellan kort och altrade saker så inom kort så kommer jag att lägga ut mina 10 altrade favoriter.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails